Finans- och försäkrings-

branschens a-kassa

Freja eID

Freja eID+ har är granskad och godkänd för kvalitetsmärket ”Svensk e-legitimation” av DIGG – Myndigheten för digital förvaltning. Att en e-legitimation är kvalitetsmärkt innebär att du som användare kan lita på den. I Sverige finns tre utfärdare av godkända e-legitimationer varav Freja eID är en. Läs mer på DIGG:s hemsida www.elegitimation.se 

 

Freja eID är kostnadsfritt och inkluderande

Alla medborgare måste kunna legitimera sig elektroniskt när samhället digitaliseras i snabb takt. Vissa e-legitimationer ställer speciella krav på användaren, till exempel att man måste vara kund i en viss bank. Freja eID är en kostnadsfri och inkluderande e-legitimation som inte ställer några sådana krav. Det enda som krävs för att skaffa Freja eID är att du är folkbokförd i Sverige, har en giltig ID-handling, mobiltelefon samt en e-postadress. 

Att skapa din elektroniska identitet tar mindre än 15 minuter.

Att skaffa Freja eID går snabbt och är väldigt enkelt. Du behöver ha din mobiltelefon tillhands samt en giltig ID-handling, Pass, Nationellt ID-kort, Körkort, Skatteverkets ID-kort eller SIS-märkt ID-handling. Mobilen måste stödja Android version 6 eller högre alternativt iPhone med iOS-version 11 eller högre. Eftersom du måste bekräfta att du är innehavare av din e-post är det bra om du sitter nära datorn där du har e-post (om du inte har e-post i mobilen såklart).

Skaffa Freja eID – din ID-Handling i mobilen

  1. Ladda ner appen ”Freja eID”
  2. Registrera e-post och välj PIN
  3. Lägg till ID-handling/pass och ta ID-foto med appen

 Dina uppgifter kommer sedan att skickas till oss för verifiering, vanligtvis tar det 8-10 minuter. När detta är klart kan Freja användas för åtkomst till ett visst antal tjänster.

  1. Följ instruktioner för ID-Kontroll -Besök ett 2000+ ATG ombud

För att få åtkomst till alla tjänster, som Skatteverket eller Frejas gratis ID-skydd, måste du gå igenom ett steg till. Det är att gå till något av Frejas ombud och göra en fysisk ID-kontroll. Dessa ombud är oftast ICA, Coop, Willys och liknande ställen som du normalt sett kanske besöker ofta i alla fall. Inte heller här kostar det något – Freja eID är alltid helt gratis för dig som användare. 

Vill du ha mer information, besök Freja eIDs hemsida www.frejaeid.com Har du några frågor kan du maila till info@frejaeid.com eller ringa support på 08-38 88 58 som har öppet alla dagar 8 – 22.