Finans- och försäkrings-

branschens a-kassa

Dina personliga sidor

Problem med att logga in?

Innan du kontaktar oss kontrollera först vilken webbläsare och version du har genom att klicka på länken nedan:

Testa din webbläsare

Vanliga frågor om portalerna
Vad är en webbläsare?

En webbläsare är ett program eller en app på din dator eller mobila enhet som du använder för att manövrera på Internet. Det finns många olika typer av webbläsare och de kan kräva olika inställningar för att fungera med Mina Sidor och Mitt Medlemskap.

Tekniska krav för portalerna?

Din webbläsare ska

  • Tillåta cookies
  • Tillåta att Javascript körs
  • Tillåta popup-fönster

Använder du en mobil enhet ska du inte aktivera "Privat surfing" eller använda "Inkognitoflik".

Dessutom behöver du ha någon form av e-legitimation, till exempel BankID på fil eller Mobilt BankID, för att kunna använda Mina Sidor och Mitt Medlemskap. Har du BankID på fil behöver du också ha den senaste versionen av BankID säkerhetsprogram.

Kända problem iPhone/iPad

Användare som signerar tidrapporter med en Apple-produkt exempelvis Iphone, Ipad eller Imac med senaste uppdateringen 13.4.1 av operativsystemet IOS får upp felmeddelandet "Cookie failure" när de ska signera tidrapporter i webbläsaren Safari. För att komma förbi detta problem behöver användaren gå in i sina Inställningar -> Safari -> Integritet och säkerhet och avmarkera valet "Spåra inte mellan webbplatser". Det går även att byta till en annan webbläsare och då förslagsvis Chrome.

Detta drabbar alltså endast dig som signerar tidrapporter med webbläsaren Safari, det fungerar när användaren byter webbläsare.

Officiell information från Apple om att ändra inställningar för integritetsskydd finns i denna länk.

Om jag inte har BankID?

I så fall går du till din banks webbplats eller Internetbank. Där finns information om hur du ska göra för att få en e-legitimation i form av fast eller mobilt BankID. Om du inte är Internetkund hos någon bank som har den tjänsten, kan du gå in på Skatteverkets webbplats och läsa hur du ska göra för att skaffa en annan typ av e-legitimation.

Klicka här för mera information om e-legitimation och BankID

Mitt BankID på fil krånglar?

Då bör du hämta en ny version av BankID säkerhetsprogram.

Det är viktigt att ALLTID ha senaste versionen av din webbläsare och BankID säkerhetsprogrammet installerat för att undvika problem.

Spara pdf-filer på mobila enheter?

Hur man gör varierar lite beroende på om det är en iOS- (iPhone/iPad) eller en Android-enhet. Det kan också fungera lite olika beroende på vilken version på operativsystem man har.

Hur gör jag på en iPhone/iPad?

  • Du börjar med att öppna pdf-filen/dokumentet i din webbläsare, till exempel Safari.
  • När du har dokumentet på skärmen, klicka i dess övre högra hörn.
  • Du får då två menyval, och väljer att "Öppna i iBooks".
  • Dokumentet sparas nu i appen iBooks bibliotek, där du åter kan hämta upp det för läsning, utskrift eller för att mejla iväg det.

 

Om jag har en Android-baserad enhet?

På en Android enhet kan det i princip fungera på två olika sätt:

  • Om du i webbläsaren klickar på PDF-filen/dokumentet så så kan det laddas ned och sparas automatiskt. I så fall hittar du dokumentet under menyvalet  "Nedladdningar", om du befinner dig i webbläsaren. 
  • Om du i webbläsaren klickar på PDF-filen/dokumentet och det istället visas direkt på skärmen, ska du välja "Spara för offline-läsning". Även i det här fallet kan du då senare hitta dokumentet under menyvalet "Nedladdningar", om du befinner dig i webbläsaren.

 Du kan också via appen "Mina filer" hitta nedladdade dokument under Alla filer/Enhetslagring/Download".

Om jag sitter vid en offentlig dator?

Både Mina Sidor och Mitt Medlemskap visar viss information av personlig karaktär bland annat som PDF-dokument, till exempel utbetalningsspecifikationer och intyg. Tänk på att webbläsaren kan spara en kopia på detta dokument i sin temporära mapp, speciellt om du använder en offentlig dator. Vi rekommenderar att du rensar webbläsarens temporära mapp när du har avslutat din session på en offentlig dator.

 

Jag har blivit utloggad?

Du kanske har gått ifrån din dator en längre stund och när du kommer tillbaka säger Mina Sidor eller Mitt Medlemskap att du har blivit utloggad. Det beror på att du loggas ut efter 20 minuters inaktivitet. Detta sker helt automatiskt av säkerhetsskäl.

Efter en tids inaktivitet, frågar Mina Sidor/Mitt Medlemskap om du vill fortsätta att vara inloggad eller om du vill bli utloggad. Vid uteblivet svar (om du kanske inte satt vid datorn/enheten när frågan kom upp), kommer du därför att automatiskt loggas ut.