Finans- och försäkrings-

branschens a-kassa

Nyheter

Nya regler för dig som fått utbetald ersättning du inte har rätt till

2022-09-01

De nya reglerna innebär att a-kassan på ett snabbare sätt kan begära hjälp av Kronofogden om du inte betalar tillbaka skulden. Får du ett beslut om återbetalning som du inte kan betala tillbaka på förfallodagen, hör då av dig till oss så snart som...

Viktigt att betala medlemsavgifterna

2022-03-23

Efter tre obetalda medlemsavgifter upphör ditt medlemskap hos oss. Eftersom du är försäkrad under de tre månaderna kommer du ändå att behöva betala avgiften för dem. Vill du avsluta medlemskapet behöver du meddela oss det i portalen Mitt Medlemska...

Vill du vara ledig fram till dess att ditt nya jobb börjar?

2022-02-09

Det går bra att vara ledig från arbetssökande när man fått ett nytt jobb längre fram. Men man har då inte rätt till någon ersättning från a-kassan. Tala om för arbetsförmedlingen och för oss att du inte längre är arbetssökande.

Kommer du att få någon form av avgångsvederlag / omställningsstöd?

2022-01-10

Kontakta oss direkt om du funderar på att skriva på avtal angående avgångsvederlag/omställningsstöd eller om du kommer att få detta när din anställning upphör.

Funderar du på att byta arbete?

2022-01-10

Tänker du byta arbete, säga upp dig själv eller riskerar du att bli uppsagd? Kontakta oss för att få reda på mer vad som gäller beträffande a-kassan.